Bindingsjustering > Hvordan bruke og justere Salomon Shift

Denne guiden tar deg gjennom hvordan du tilpasser Salomon Shift til dine ski, hvordan man stiller inn DIN-verdi, og ikke minst hvordan man bruker bindingen når du er på tur! Guiden gjelder for alle Shift-bindinger enten du har utgaven fra Salomon, Atomic eller Armada med enten DIN 10 eller 13. 

Justering av lengde

Først må platen på fremhuset justeres slik at den passer skoen sin såle. Dette gjøres ved å rotere stjerneskruen (PH2) som ligger under platen på venstre side. Den skal justeres slik at skoen ikke kan bevege seg opp eller ned. Still deretter  inn bakhuset med stjerneskruen (PH2) som er bakers. Når bindingen er korrekt jusert skal den være flush med plastikken rundt skruen. 

Justering av utløserverdi

Utløserverdien justeres både på fremhuset og på bakhuset. På fremhuset skrur du på skruen helt fremst på bindingen (PH2), og leser av utløserverdien oppå tuppen av bindingen. På bakhuset skrur man på skruen midt oppå bakhuset (PH2), og leser av verdien bakpå bindingen. Bakbindingen må vere i kjøremodus for å komme til skruen.

Gåmodus

For å sette frembindingen i gåmodus trykker man senterklossen i tåpartiet bak og ned. Det vil da tydelig stå “Walk”, og to “pins” er klare til å tråkke inn framskoen. For å tråkke inn skoen trykker man ned bøylen helt fremst på bindingen, og slipper opp når skoene er på plass. Dra så bøylen opp to klikk så den låser i gåmodus.

Bakbindingen settes i gåmodus med å flippe bøylen fremst på bakhuset bakover. Den er lett å flippe den første biten, også møter den motstand. Da kan man enten presse den ned, evt hjelpe litt med å dra stopperpinnene litt opp, eller man kan bare tråkke den ned med foten så den klikker på plass.

Kjøremodus

For å sette fremhuset tilbake i kjøremodus vipper man opp igjen senterklossen det står “walk” på. Det vil nå stå “ski”. Deretter trykker man ned bøylen fremst på bindingen, til den sier “klikk”, for å låse fremhuset i kjøremodus.

På bakhuset flippes bare bøylen under hælen tilbake framover, og stopperene vil poppe ned igjen. Før man tråkker inn i bindingen må spaken bakerst på bakhuset tråkkes ned igjen.