Hvordan velge riktig skifeller

En guide for å hjelpe deg velge riktig feller til dine toppturski

Tilbake til alle guider > Hvordan velge riktig skifeller

Tradisjonelt sett har valg av skifeller vært noe toppturentusiaster har tenkt veldig lite på. Men de siste årene har det kommer stadig flere modeller på markedet, som har gjort valget av riktig toppturfell vanskelig. Handler du feller fra oss er det egentlig bare noen få ting du må tenke på for å få en bra opplevelse til fjells. Her har vi laget en video og en guide for å hjelpe deg til riktig skifell!

Materiale:

De vanligste materialene å lage skifeller av, er enten nylon eller mohair. Nylonfeller leverer god slitestyrke, mens mohairfeller gir deg uovertruffen glid. Mellomtingen er såkalte mix-feller som kombinerer gli fra mohair og slitestyrken fra nylon. Vi har valgt å fokusere på rene mohair-feller og mix-feller. 

Vi mener at mix-feller er best egnet for toppturski man bruker gjennom hele vinteren, da slitestyrken deres gjør de egnet på hardere føre som man gjerne møter på våren. Mohairfeller gir den beste gliden på tørr snø og er derfor best egnet for brede turski man stort sett bruker tidlig på vinteren.

Bredde:

Vi anbefaler å velge en fell som er minimum så bred som midtbredden på skien. Har du en fell som er for smal vil det være krevende å få feste når man går oppover, spesielt om man går skrått på hardt føre. Kjøper du feller til dine SGN-ski fra oss tilpasser vi dem til deg, og du kan være sikker på at du får en fell som passer skien din perfekt. 

Lengde:

Moderne feller kommer stort sett i ferdige lengder med noen cm justeringsmulighet. Velger du en lengde som passer skilengden din er du sikker på at den passer. 

Tilpassing av fell:

Ulike felleprodusenter har ulike måter i tilpasse fellene sine på. Instruksjoner og verktøy for å gjøre jobben følger med. Tilpassing av feller er ikke noe du behøver å tenke på om du handler hos oss. For de mest populære modellene våre har vi ferdigtilpassede feller mix-feller. Ønsker du en av de andre modellene våre, tilpasser vi dem til deg slik at du har en fell som passer. Har du allerede SGN-ski hjemme i boden som er på jakt etter nye feller? Vi tilpasser de også!

Hvorfor velge ferdigtilpassede feller?

Ferdigtilpassede feller er et sikkert valg for å sikre deg gode toppturopplevelser fra første stavtak. Med ferdigtilpassede feller til dine ski fra SGN slipper du ikke bare jobben med å tilpasse fellene selv, men takket være laserkuttede kanter, er du sikret solide og holdbare feller gjennom mange sesonger.

Hva gjør våre skifeller ekstra bra?

Skifellene fra Kohla er lette og har et lavt pakkvolum. Dette gjør at de tar lite plass i sekken eller i innerlommen. Tupp- og halefestet er minimalistisk, men samtidig trygt og enkelt å bruke, og passer alle ski. Duken er 100% vanntett, som gjør at den ikke tiltrekker seg fuktighet, og dermed blir tung. Fellene har også en smart-glue teknologi som gjør at fellene er enkle å ta av og på skien, uten at de er for tunge å rive fra hverandre eller legger igjen lim-rester på sålen.

Vi håper denne guiden har gitt deg litt forståelse om hvordan vi tenker når vi velger feller til våre ski. Har du videre spørsmål eller trenger kjøpshjelp så er det bare å ta kontakt med vår salgsansvarlig Hans Kristian i chatten.

Hans Kristian Folde
Salgsansvarlig og toppturentusiast