Ambassadører > Martin Venedik

Hvem er Martin?

24 år gammal gut fra Nordkisa, Jessheim. Flytta til Sogndal høsten 2018, og har blitt meget glad i skimulighetene der de siste åra. Har gjennomført en bachelor i friluftsliv på den tiden, så er veldig god på å fyre bål. Pr nå så lever jeg ikke av skikjøringen, men lever 100% for skikjøring. Jobber doble dager pluss om sommeren for å kunne ta meg fri om vinteren. Jobber forsåvidt som både vaktmester, bartender og avløser.I tillegg så hjelper jeg en del til i lokale skisenteret, Heggis, og er dommer for NorFreeski på vinteren Jeg har nylig kommet ut med skifilm (Devine Playground)  sammen med Lars Storli, Paul Norheim og Espen Hagesæther. Det er ganske gøy.

Hva ser du på som ditt hjemmeanlegg?

Det opprinnelige hjemme anlegget mitt er Åslia skisenter, som ligger i Nannestad. Men pr nå så er det Sogn Skisenter som er det nære og kjære. Åslia sine største stoltheter og kule skogsløyper og skumle rails. Minnes også godt bigjumpen der som en høydare å hoppe på! Plassen jeg satt min første backflip(!)

Sogn Skisenter, Heggis! Norges beste frikjørings skisenter? Leverer alt fra lange åpne flanker til bratte heng meg hoppbakke klipper opp mor 12-15 meters høyden. Heggis har også noen ganske kule hoppe-spots hvor du kan bygge store BC-hopp,og Heggis har Norges kuleste daglige leder, Runar!


 

Hvilke skiopplevelse minnes du best fra forrige sesong? 

Ekstremt vanskelig å plukke en favoritt. Var en helt sykt bra sesong! Var utrolig kjekt å være på telttur med Paul, Lars og Espen på Sunnmøre. Husker også veldig godt tits-deep conditions i Heggis.

Martin Venedik på tur på Sunnmøre

Hvilke skiområde drømmer du deg tilbake til? 

Lengter alltid tilbake til Heggis. Men det å kjøre ski i alpene er helt utrolig. Mange høydemeter, god plass til mange folk og ofte gode forhold ikke så alt for langt unna.

Hva ser du frem til med sesongen som er i vente? 

Sesongen som kommer er planen å filme ny skifilm, prøve å prestere bedre i freeride-konkurranser og ikke minst ha det gøy! Tar meg fortsatt fri fra jobb hele sesongen, så mye tid til lek.

Hvorfor betyr det å være ambassadør for SGN for deg? 

Jeg kjører på SGN fordi de har ski som passer til min bruk og tåler juling. I tillegg har de et fantastisk team, både med skikjørere og de ansatte som hjelper hverandre og gjør hverandre sterke. Det er kult!

Hvilke ski står du mest på?

Min go to ski er Rakkar 185, med look p15 og cast-setup. Det er en super solid ski som gir bra med støtte og responderer godt i tillegg til å være leken på alt av føre. På lengre turer så bruker jeg helst Soleitind 185 skia med G3 Ion 12. Det er igjen ei solid ski som er leken og kjøresterk, men en del lettere enn Rakkar som gjør at det er litt lettere å bruke den på lengre dager i fjellet.

Martin på film: 

Martin's favoritter fra SGN