Ambassadører > Merrick Mordal Johnston

Hvem er Merrick? 

Jeg er snart 40 år ung og kommer fra Alaska. Jeg har bodd i Norge siden 2009 og i Nord Norge siden 2011. Barna mine er 7 og 9 år og vi bor i Tromsø. I 2020 startet IFMGA-guide Lena Dahl, og jeg firma, Tromsø Ski Guides. Nå er vi tre kvinner (Edda Rainer) som eier selskapet, og denne sesongen blir det først som både Lena og jeg jobber fulltid som skiguider. Tromsø Ski Guides er et AS med kun kvinner på eiersiden, og vi er det eneste guidefirma i Norge og i Europa med en slik profil, og noe vi er vi stolte over. En undersøkelse utført av meg viser at outdoor-markedet vil ha flere kvinnelig guider. Så Boom, vær så god.

Hva ser du på som ditt hjemmeanlegg/fjell?

Jeg liker å pusle til den beste dagen i fjells. Med Tromsø som utgangspunkt har vi tilgang til fjellet i 6 forskjellige mikroklima. Jeg liker å finne den tryggeste snøen, og kan kose meg på enten fast hæl, telemark eller brett. Alt etter forholdene.

Hvilke skiopplevelse minnes du best fra forrige sesong? 

I fjor guidet jeg veldig mye, og en periode hadde jeg 13 dager i strekk med guiding. Jeg skulle egentlig ta en hviledag, men været var for bra og jeg slang meg med last-minute på en film-tur til Skamtind med Nikolai Schrimer og crew. Jeg var litt kjapp med å pakke og glemte vann på turen. Heldigvis sa Niko at han hadde mer en nok til meg. Det viste seg at han også glemte flasken sin, så vi var to stykk uten vann, og jeg merket fort at migrenen kom sigende. For å komme meg ned fra fjellet så fort som mulig fikk jeg lov til å kjøre først. Det resulterte i en førstenedkjøring av en super-eksponert renne! Kombinasjonen av adrenalin og migrene gjorde at jeg ble helt skutt når jeg kom ned. Jeg elsker å være med på turer som øker ferdighetene mine til fjells, men en dag skal jeg være mer på tur på mine egne premisser! Momlifebelike #gobigandgohome 

Hvilke skiområde drømmer du deg tilbake til? 

Fornøyd med livet i Alaska og Nord Norge og like å dele dine fine fjell med folk.

Hva ser du frem til med sesongen som er i vente? 

Tromsø Ski Guides jobbing. Det blir en dokumentar laget av Lena og meg som heter, Mountain Mammas. Fornøyde og snille barn.

Hva betyr det å være ambassadør for SGN for deg?

En god team. Lokal forankret. Folk som bryr seg om hverandre og vil bare dele skigleder. Livet er bedre med ski på beina! 

Hvilke ski står du mest på?

Jostedalen for lange tur eller tydlig sesong. Soleitind for guiding. I år skal prøve mer private dager med Rakkar for å lære nye triks.