Starten på vinteren her hjemme i Norge har vært forholdsvis treig, men Østerrike er en av de plassene som virkelig har fått sin dose nysnø de siste ukene.

Det var mange som var raske på labben og bestilte seg en tur sørover med håp om å finne dyp snø. Fra SGN har Ivar Løvik, Asbjørn Eggebø Næss, Marit Rolvsjord og Nikolai Nygaard alle tatt turen med brede ski i bagasjen. Vi tok en rask prat med gjengen om opplevelsene og forholdene i Østerrike den siste uka.

Foto: Kenneth Warvik

Ivar var først ute og reiste ned allerede før nyttår. Hvor har du vært og hva slags terreng har du kjørt?

«Vi startet oppholdet i Zauchensee. Det ligger ca en times bilkjøring sørøst for Salzburg. Mye av terrenget der ligger under skoggrensen der det er myk og fin skogskjøring. Det snødde stort sett jevnt etter at vi kom dit. Etter fem dager der tok vi turen til Zillertal der vi traff Asbjørn. Zillertal er en flott dal som ligger rett øst for Innsbruck. Virkelig en skikjørers drøm. Her finner du nesten alt av skiterreng – store fjell og flott skogskjøring.»



Asbjørn har vært stor fan av Zillertal hele karrieren og har dette å si om plassen:

«I Zillertal snør det bestandig om vinden kommer fra Nord. Selv om det er andre plasser i Alpene som kan ha fått mer snø i denne perioden har nok Zillertal vært en god plass å være med tanke på terrenget her. Skredfaren har også vært høy og ligget på 3 og 4 hele perioden. Derfor har vi vært i skogen 99% av tiden.»

 

Har forholdene vært så ville som det ser ut på sosiale media Asbjørn?

«Det har nok det. Jeg føler det er flere år siden jeg har kjørt så mange høydemeter med god snø. Pudder til pungen hver dag!»

Foto: Henrik Ulleland

Nikolai Nygaard har bosatt seg i Innsbruck denne vinteren og er så langt mer en fornøyd med det:

«Det har vært den dypeste uken i mitt liv så langt. Helt latterlige forhold. Med Innsbruck som utgangspunkt ligger jeg tett både Zillertal og Arlberg og man har utrolige mange skisenter å velge mellom»

 

Marit Rolvsjord har også vært i området. Hvis du skal dele noen tips til de som reiser sørover nå, hva vil du si?

«Ta med ekstra briller i sekken! Hver dag er en «double-goggle day». Om de fyller seg med snø eller begynner å dugge kan dagen være ødelagt når det snør så mye som det har gjort her.»

Når det kommer til skivalg så er det liten tvil om at det er brede ski som gjelder for forhold som dette. Solid midtbredde er nok det viktigste, så kan du la skikjøringen velge litt hvilke ski du går for.

urRakkar er skien for deg som liker å leke deg nedover og vil ha en ski med god popp og respons i løssnøen og ut fra puter og klipper.

Togga er en rask ski som kommer seg fort i plan og er utrolig lettkjørt i snø som dette. Med fullrocker så er den utrolig manøvrerbar og vil gi deg en rå pudderopplevelse.

Foto: Per Kristian Kongsvik

Nikolai om urRakkar

Utrolig lekent pudderverktøy for de som liker den kjøringen jeg liker! Den beste pudderjibbeskien jeg har prøvd! PS - velg lang lengde om du er like høy som meg.

Ivar om Togga

Helt rå ski for forhold som dette. Den spidder gjennom snøen og gir utrolig god fart og flyt. Det beste verktøyet for mitt bruk - ferdig med den saken!

januar 14, 2019 — SGN skis

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres