Ambassadører > Asbjørn Eggebø Næss

Asbjørn er en av landets mest kjente skikjørere, og ikke uten grunn! Han har figurert i en rekke skifilmer og web-serier opp igjennom, og vært en del av SGN siden 2014. De siste årene har han hatt med stadig fler gjester til fjells, og er nå under utdanning til å bli skivegleder.

Hvem er  Asbjørn

Eg bodde I Sogndal og var student der mellom 2000-2004. Litt før GoPro Max, Instagram og Togga-parkeringen. Bor nå på Hjelset like ved Molde. Eg har vært skikjører dei siste to årtier og er på siste året på Skivegleder kull-2020. I mange år filmet eg med Field Productions og var blant annet skikjører i både Supervention 1 og 2.

Hva ser du på som ditt hjemmeanlegg/fjell?

Tusten skisenter, Strandafjellet , Heggmyrane og Hodlekve. Eg liker dem små og gode Vestlandsanleggene. Dem gir artig kveldskjøring og mange gode enkeltdager når det snør masse. Eg liker veldig godt å å kjøre heis. Heimfjella blir jo Romsdalen og Sunndalsfjella. Som skiguide har eg Romsdal, Sunndalsfjella, Sogn, Lofoten og Svalbard som kjerneområder.

Hvilke skiopplevelse minnes du best fra forrige sesong? 

Januar i Sogn var nok høgdepunktet. Det snødde masse, heisene gikk og eg hadde godt lag med flotte folk som ville kjøre masse på ski.  Det var også veldig spennende å være på Båttur med Nikolai Schirmer langs Vestkysten av Svalbard i Juni . Vi hadde ikkje supre snøforhold, men å få oppleve Arktis på den måten er helt enestående.

Hvilke skiområde drømmer du deg tilbake til? 

Eg har vært heldig å få oppleve Alaska og B.C. Canada i sinnsyke forhold. Alpene i en meter nysnø utallige ganger. Favoritter er vanskelig å komme med. Nå setter eg vel pris på det som er mest nært i Norge. Kystfjellene langs Romsdalen og Nordmøre samt Lofoten. Det er dem fjellene eg bruker mest. 

Hva ser du frem til med sesongen som er i vente? 

Først og fremst har eg en vinter igjen med Nordtind-prakis og avsluttende kurs i Lyngen . Det har på sett og vis førsteprioritet. Utover det skal eg ha en kul vinter med mange fine prosjekter med Norrøna samt guiding i Nord og Sør.

Hva betyr det å være ambassadør for SGN for deg? 

Sogndal og SGN er mye av min ski-identitet. Eg bodde selv i Sogndal mellom 2000-2004. Eg husker dette som enormt givende år. Ikkje bare fordi studiene var bra , men fordi det var mye flinke fjellfolk eg fikk vært mye til fjells sammen med. Selv begynte eg  å kjøre for SGN på grunn av Togga-modellen. Den er forløperen og inspirasjonen til Tunnelvisjon slik den er i dag. 

Hvilke ski står du mest på?

Eg lever et schizofrent liv der eg på den ene siden kjører på ski for meg selv med store ski og stor fart. Da velger eg Tunnelvisjon eller  Togga. Som guide og kursholder der det blir mye turer og lange dager ute , bruker eg mest Hurrungane 189. Eg liker å sette opp dem lette turskia med Dyanfit  superlite 150.

Asbjørn på film: