Ambassadører > Ask Aaberge

Hvem er Ask?

Halla, jeg heter Ask, er født i 2006 og kommer fra Sogndal. Skikjøring har alltid vært, og er fortsatt farlig morsomt (farlig, og morsomt?). Jeg står på ski for å skrense ned vennene mine med snø, ta knep, og kjøre fort. #merfartmer... Som eldre og klok skal jeg bomse rundt i alpene med økonomisk frihet og ta feite treere, kanskje filme og litt sånn. Jeg må også få bygga meg eget sånt minihus. Etter hvert blir det vel å slå seg ned med no unger, kone og vondter i kroppen. Lyve og skrøne, mens man blir gammel og traus. 

Hva ser du på som ditt hjemmeanlegg?

Heisbasert skikjøring er best ingen tvil. Energi-brukt-til-høydemeter-kjørt-ratioen, er utrolig lav i forhold til en evt. topptur på en tilfeldig haug. Attpåtil kan du prate skit med kompiser i heisen på vegen opp. Lokalheisen er selvfølgelig i daln. Hodlekve har jo mange kvaliteter du ikke finner noen andre steder, samtidig er savnet etter no ordentlig park tilbud stort. 

Hvilke skiopplevelse minnes du best fra forrige sesong? 

Må jo ha vært vinterferien, da jeg teppelagte hele henget bak hytta. Det var snorkelføre! Samtidig er det lite som slår slushy park laps med venner. Parken ble jo til og med bra siste åpningsuka!

Hvilke skiområde drømmer du deg tilbake til?

Jeg må si at jeg liker meg godt hjemme, men i Sveits har de bedre raclette. Sveitsertyskerne er jævli hyggelige også, og kollektivtransporten går jo presist som sveitsiske urverk. Greier ikke bestemme meg ass. Hodlekve eller Sveits.

Hva ser du frem til med sesongen som er i vente?

Gleder meg til å trikse litt igjen, i og med at jeg har kjørt mye alpint siste årene. Håper også at alle kompisene blir med på ski, at ingen ligger på latsiden. Sånn ellers vil jeg kjøre kult på ski, og etterligne KKM (Karl-Kristian Muggerud, red.adm.) og Jake Mageau mest mulig.

Hva betyr det å være ambassadør for SGN for deg?

Er sykt kult å få kjøre med lokale planker under føttene! Har alltid sett opp til gutta i teamet og personene i SGN. Mye bra folk! Gleder meg til videre samarbeid, inspirasjon og god stemning.

Hvilke ski står du mest på?

Starta på Rabbagast og gikk over på rakkar etter hvert. To ulike typer ski jeg har hatt masse glede av. Overgangen til Rakkar har gått veldig fint i og med at skia har mange likheter. Mye svar og få i skia når du trør til ordentlig, fartsstabil, men kjennes samtidig leken og lett i lufta. Har kjørt på mye ulike lengder, men akkurat nå er det 175 med marker Griffin som er go-to. Har montert binding litt lenger fram enn monteringspunkt i og med at jeg kjører en del switch. Hvis du derimot vil ha mer glede av flyteegenskaper er ikke dette noe jeg anbefaler å gjøre.

Ask's favoritter fra SGN