Ambassadører > Benjamin Forthun

Hvem er Benjamin?

29 år ung Freerider født og oppvokst i Bergen. Står på ski siden det er en aktivitet som utfordrer meg og gir meg ekstremt mye glede. Også er jo vi nordmenn født med ski på beina, så det hadde vært veldig dumt å ikke bruke de mye. 

Hva ser du på som ditt hjemmeanlegg?

Eikedalen skisenter! Like utenfor Bergen ligger det en dal som heter Eikedalen, som jeg mener har Norges gøyeste skisenter. Veldig lekent terreng med fullt av naturlige hopp å leke seg på. Det er som oftest langt mellom dagene med gode forhold, men når forholdene først spiller på lag så blir det ekstra bra. 

Hvilke skiopplevelse minnes du best fra forrige sesong?

17mai 2022! På Norges nasjonaldag fikk jeg kjørt Asbjørn-linja på store Soleibotntind, i helt nydelig vær og snø. Å få kjørt den linjen i gode forhold har vært et mål et par sesonger nå. Rett etterpå var det race ned til bilen igjen sammen med Trygg Lindkjølen og Sondre Eriksen, innom en elv i Gaupne sentrum for å vaske oss, på med en finskjorte som lå klar baki bilen og dermed direkte videre på skikkelig bygde 17.mai-fest i Sogndal. Litt av en dag! 

Hvilke skiområde drømmer du deg tilbake til?

Drømmer meg alltid tilbake til Zillertal 2019. Å kjøre ned et felt med snøskred-sikringer i dyp snø enten i Japan eller alpene er nok en drøm til alle skikjørere, og i 2019 fikk jeg oppfylt den drømmen. Perfekt mengde snø så det var litt kick ut vær sikring, så det var som å kjøre en tett hopplinje med 5 hopp i pudder. Det var meget mye snø der den vinteren jeg fikk kjørt de, men holder et øye med snødybden på denne plassen hver sesong, for å se om det kan bli forhold til å dra tilbake å kjøre de på nytt.

Hva ser du frem til med sesongen som er i vente?

Å stå mye på ski! Hovedplanen for hver eneste sesong er å stå mye på ski, bruke alle de gode dagene på fjellet, utfordre meg selv og å dele eventyrene mine gjennom film og bilder. 

Hva betyr det å være ambassadør for SGN for deg?

Det er spesielt gøy å være ambassadør for et norsk skimerke fra Vestlandet. Starten på SGN-eventyret mitt begynte når Asbjørn Eggebø Næss inviterte meg med på skitur på Store Vengetind, etter at jeg hadde slengt litt drit i et VG intervju og sagt at jeg skulle bli bedre enn han på ski. Etter en spektakulær tur spurte Asbjørn om jeg kunne være interessert i å bli en del av SGN og være med å utvikle den nye Rakkar 192 modellen. 

Hvilke ski står du mest på?

Rakkar 192! Har vært så heldig at jeg har fått lov å være med å utvikle den skien. For meg er det den perfekte ski for å leke seg over hele fjellet. Jeg bruker den både i park, topptur, bratte linjer og dager med pudder. Jeg kjører den med Shift til toppturer og Tyrolia Attack bindinger til park/anlegg. Jeg  bruker også Soleitind 192 på turer der lett vekt er viktig. Den kjører jeg med en Shift binding.