Bindingsjustering > Hvordan bruke og justere Marker Alpinist

Denne guiden tar deg gjennom hvordan du tilpasser Marker Alpinist til dine sko, hvordan man stiller inn DIN-verdi, og ikke minst hvordan man bruker bindingen når du er på tur! Guiden gjelder for alle versjoner av Alpinist-bindingen.

Justering av lengde

Bindingen justeres fremover og bakover ved å bruke et stjerneskrujern (PH2). Bakhuset skal være justert slik at det akkurat berører den bakerste delen på skoen og pinnene er godt inne i skoen. Pass på at det ikke er noe vekt på skoen når dette gjøres. 

Justering av utløserverdi

Utløserverdien justeres ved å skru på på den sølvfargede skruen (TX20) på toppen av bakhuset. Det er en skala på baksiden. 

Gåmodus

Om bindingen har skistoppere montert, låses disse ved å dytte frem låsespaken og trykke ned stopperne flatt til de henger. Roter så bakhuset 180 grader slik at pinnene peker bakover. Tråkk i fremhuset med skoen. Trekk opp spaken på fremhuset slik at den står i gåmodus. Vipp helløfteren frem for å bruke den. Man kan også rotere bakehuset rundt i kjøremodus og vippe helløfteren over pinnene for et annet nivå. 

Kjøremodus

Roter bakhuset slik at pinnene står vendt forover. Trekk skistopperenes låsespake bakover slik at skistopperne går i bakken. Tråkk i fremhuset med skoen. Spaken skal stå i gåmodus. Tråkk hardt i bakhuset slik at skoen er låst fast. 

Hvordan feste skarejern

Skarejernet festes ved holde skarejernet vertikalt enten på høyre eller venstre side av bindingen. Så glir du skarejernet inn, til det er midtstilt på skien. Da kan du senke skarejernet flatt ned på skien. For å ta det av gjør du den samme bevegelsen i motsatt rekkefølge. 

Det enkleste er å feste skarejern når du har tatt skiene av foten, men med litt øvelse sparer du både tid og energi ved å ta av og på skarejernet mens du fortsatt har skiene festet på foten.