Bindingsjustering > Hvordan bruke og justere Marker Kingpin

Denne guiden tar deg gjennom hvordan du tilpasser Marker Marker Kingpin til dine sko, hvordan man stiller inn DIN-verdi, og ikke minst hvordan man bruker bindingen når du er på tur! Guiden gjelder for aller utgaver av Kingpin, enten du har M-Werks eller en av de andre utgavene. 

Justering av lengde

Bindingen justeres fremover og bakover ved å bruke et stjerneskrujern (PH2). Den skal plasseres slik at justeringsskruen ligger jevnt med platen når skoen er tråkket ned. Plasser bakerste del på skoen over bakhuset på bindingen, grovjuster så bakhuset slik at skoen kan tråkkes ned, og finjuster slik at bindingen er flush med plastikken rundt skruen.. Pass på at det ikke er noe vekt på skoen når dette gjøres. 

Justering av utløserverdi

Utløserverdien justeres ved å skru på på justeringsskruen på bakhuset. (PH2). Både på enden av bindingen, og på toppen av bakhuset.

Gåmodus

Flipp spaken under skien bakover for å flytte bakhuset i gåmodus. Tråkk i fremhuset med skoen. Trekk opp spaken på fremhuset slik at den står i gåmodus. Tråkk ned på skistopperne og disse vil låses i gå-modus. Det er to heløftere som kan vippes frem for å bruke dem.

Kjøremodus

Flipp spaken under skien tilbake, slik at den peker fremover. Skistopperne vil da slå ned i bakken. Trykk bakhuset ned slik at det ligger ned mot skien. Tråkk i fremhuset med skoen. Spaken skal stå i gåmodus. Tråkk hardt i bakhuset slik at skoen er låst fast. 

Hvordan feste skarejern

Skarejernet festes ved holde skarejernet vertikalt enten på høyre eller venstre side av bindingen. Så glir du skarejernet inn, til det er midtstilt på skien. Da kan du senke skarejernet flatt ned på skien. For å ta det av gjør du den samme bevegelsen i motsatt rekkefølge. 

Det enkleste er å feste skarejern når du har tatt skiene av foten, men med litt øvelse sparer du både tid og energi ved å ta av og på skarejernet mens du fortsatt har skiene festet på foten.