Ambassadører > Marit Rolvsjord

Hvem er Marit?

Jeg er Marit, 32 år fra Oppdal. Jeg ble introdusert til ski som 2-åring og har vel stått jevnt siden. Jeg kjører ski fordi det først og fremst er veldig gøy, og det gir meg en ekstra glede i hverdagen. Jeg har alltid hatt en drøm om å bli best mulig. De siste årene har fokuset gått mer fra å bare stå på ski til å få til en hverdag som går opp med både jobb og ski siden jeg ikke lever av ski. Det er også grunnen til at jeg trives så godt i Sogndal, der reisevegen til ski er kort og man lett kan kombinere ski og jobb. Jeg synes det gøy å se tilbake på tiden jeg konkurrerte mer, både i norgescupen og noen FWT qualifiers. Nå pusher jeg meg mer på egenhånd med venner i fjellet, og synes det er helt rått!

Hva ser du på som ditt hjemmeanlegg?

Sogndal Skisenter. Skisenteret tilbyr mye artig og helt rå skikjøring. Snøen er ofte bra, men trekket innbyr alltid til lek og moro uansett forhold. I tillegg når man store skiområder ut fra heisen i Rindabotn. Og det er alltid mange andre gira skikjørere. Det er gøy. Jeg blir alltid inspirert og pusha av å se på andre når jeg f.eks står i t-kroken. Alt fra små unger til voksne folk som koser seg på ski. Ellers er Sogndalsdalen det området jeg er oftest på tur i. Der finner jeg alt fra enkle turer i snilt terreng, til bratte og rå turer.

Hvilke skiopplevelse minnes du best fra forrige sesong?

Da det dumpet som mest i februar var det noen veldig fine dager i Hodlekveskogen. Den dagen jeg husker best var vi en gjeng som kjørte runde på runde med pudderbussen. Det var skikkelig ruskete vær på veg over i skogen, og like deilig å slippe seg ned i skogen hver eneste runde. Der snøen lå. Det er ekstra gøy å kjøre ski når du har en skikompis rett ved som er like gira som deg sjøl. Vi fløy tidvis utfor ting vi ikke ville kjørt utfor på andre dager, men det var så mye snø at alt gikk bra. Sjukt gøy dag!

Hvilke skiområde drømmer du deg tilbake til? 

Vi feira jul i Canada et år og var på ski i 2-3 uker før vi reiste hjem. Da endte vi opp med en skikkelig guilty pleasure med en dag med Valhalla catskiing. Det var ikke først og fremst å få skyss opp som var sjukt bra, men det at vi hele tiden ble satt på toppen av helt urørte sider. Der skulle jeg gjerne vært tilbake med fellene mine og en hel gjeng med bra folk og plukket linje etter linje ned de ryggene. Det hadde vært rått! 

Jeg skulle gjerne vært tilbake i Kicking Horse på en god dag. Der når man sjukt kul skikjøring fra heis. Pluss at stemningen rundt skikjøring på pudderdager i Usa og Canada er helt unik. De er så høyt oppe. Alle skryter og lyger om hva de har kjørt, og det er sjukt komisk. Her i Sogndal blir vi bortskjemt med snøen i dalen, og er den på sitt beste har jeg ikke behov for å være noe annet sted enn her. Jeg får aldri så fomo som når det er bra føre i dalen og jeg ikke har mulighet til å være der.

Hva ser du frem til med sesongen som er i vente?

Jeg gleder meg først og fremst til å ta på fellene og traske avgårde i kald luft, blått lys og tørr snø. De første turene for sesongen er alltid så fine. Selv om jeg har kramper i beina og skoene er alt for trange. Jeg ser både fram til store mengder snø i dalen, der en kan kaste seg utfor litt for store klipper og det går bra, og jeg gleder meg til lange turdager i fjellet. Jeg har fått en større utforskertrang i eget fylke, og har lyst til å utforske nye fjell og skiterreng. Jeg har så lett for å oppsøke det faste og kjente, så der vil jeg utfordre meg litt. Jeg er ikke så god på å planlegge langt fram i tid, og er mer den som kaster seg rundt og gjennomfører noe om forhold og tid tillater det. Det viktigste for meg er at jeg har det gøy, så det er alltid et mål for sesongen. Jeg har troa på å leke seg bedre på ski. 

Hva betyr det å være ambassadør for SGN for deg? 

Det er veldig stas å få være ambassadør for SGN. Da jeg begynte å studere i Sogndal la jeg fort merke til skiene. Det virket som en gjeng med ivrige skikjørere som laga de skiene de selv trengte på ski i dalen. Det synes jeg var rått. Jeg opplevde at skiene jeg selv hadde var for smale i all pudderen jeg kjørte i, og jeg ble raskt nysgjerrig på å teste ut Togga. Da en av de i SGN spurte om jeg hadde spons, ble jeg helt i hundre. For det har alltid vært en liten drøm å få skispons. Etter at jeg ble satt på tanken om at jeg kanskje kunne bli med på laget ble det utarbeidet en avtale, og jeg fikk Togga i hendene til snøen kom. Helt rått!

Hvilke ski står du mest på?

I heis kjører jeg stort sett Rakkar. Det er skikkelig god ski som tåler all slags kjøring og snø. På de aller dypeste dagene tar Togga over. Jeg har hatt turbindinger på Togga siden dag èn, men forrige sesong satte seg på alpinbindinger og kjører de kun i heis. Det gjorde susen for min del!

På tur er Soleitind den jeg bruker mest. Den responderer bra på stor fart og er også leken når det trengs. Det er ei ski jeg stoler bra på. Jeg har montert dynafit superlite 150 uten stopper på de. Kunne med fordel hatt med stopper, men dette oppsettet funker bra for meg.

Se Marit på film i "Bergtatt"