Skrevet av Asbjørn Eggebø Næss
02.12.20

TUNNELVISJONTID MED ASBJØRN

November og forsesong er ingen stopper for Asbjørn! Han har vært høyt til fjells for å lufte storfjellskiene sine flere ganger allerede. Her kommer en rapport fra noen deilige novemberdager på nordvestlandet.

 

Fjellene opp fra Jordalsgrenda er på mange måter ensbetydende med “sesongstart” for oss her oppe i Nordvest. Med god værmelding var “Black friday” på ingen måte noe unntak for å komme seg til fjells. For oss var dette en god sesongstart nummer to - etter et lite opphold med mildvær. Godt værvarsel og gode snøforhold er en god oppskrift.

Ståle Aklestad og Robert Aaring er sjeldent vanskelig å be når fine ting står på agendaen, så de ble på kort varsel gira på å bli med på denne turen - ingen vil jo gå glipp av de få soldagene så tidlig på sesongen som nå!

Det aller meste terrenget i dette området er østvendt, så man er avhengig av timene før lunsj for å få høstet av godsakene i godt lys. Terrenget her er også på sitt beste tidlig på sesongen før alt snør igjen, og formasjonene forsvinner blant snømengdene. Det er ikke uvanlig at det får en tidlig sesongstart, og med bilveg opp til 500 meter er man raskt oppe til snøen.

Her er noen bilder og film fra Black Friday, som ble en fantastisk hvit og fin fredag!

Asbjørn

For dager som dette sverger Asbjørn til Tunnelvisjon. Vår ski for store raske dager høyt til fjells. Asbjørn har satt opp sine ski med G3 Ion 12, for et kjøresterkt og stabilt oppsett, som samtidig er lett å gå langt med.

Width: 116 mm
579 g