Ambassadører > Ada Dranger

Hvem er Ada?

Hei, jeg er Ada, 25 år gammel fra Tromsø. Og fortsatt bosatt i Tromsø. Her har jeg utforsket fjellene siden jeg kunne gå og hadde min første topptur som 10 åring sammen med min over gjennomsnitte ivrige far. Nå leter jeg etter den beste snøen og de kuleste rennene rundt omkring i Nord-Norge. Jeg står ikke bare på ski, jeg er også ei ekte sjømannskone med bein i nesa og jobber deltid i bolig for barn og ungdom med funksjonsvariasjon.

Hva ser du på som ditt hjemmefjell?

Tromsø er den perfekt byen for skikjøring! Utenfor Tromsø finner man Kvaløya, Lyngen, Senja, Ringvassøya og mange flere plasser med uendelig muligheter for fete linjer. Nord-Norge er kjent for mye vær, men om det blåser en plass er det vindstille en annen plass. 

Hvilke skiopplevelse minnes du best fra forrige sesong?

De to siste årene har jeg, min samboer, min bror og vår gode venner Joel og Elisabeth dratt på ski og seil i påska. I fjor gikk turen til Finnmark og blant annet Sørfjorden på Stjernøya, ei stor øy utenfor Alta med kun 50 innbyggere. Sørfjorden er ei av mange område på øya som er ubebodd og utenfor veiforbindelse. Den eneste måte å komme seg område er via båt. På vei inn fjorden kunne vi se tidligere bosetninger og fjellene var ikke likt noe annet jeg har vært på tidligere. Kystnært og fullt av skinnende steiner, også kjent som Nefelinsyenitt, og ei tynn skodda (havtåke) lagde et trolskt miljø. 

Hvilke skiområde drømmer du deg tilbake til?

Finnmark står alltid høyt oppe på lista. Utilgjengeligheten og ubesøkte lokker utforsker sjela. Når det kreves en ekstra innsats for å komme seg på ski blir skituren ennå bedre og skuffelse over dårlig føre lavere. Jeg har kjørt en del dårlig snø på ski- og seil-turer, men det blir fort glømt når nyte ei fiskesuppe fra egen fangst i en seilbåt på svai langt ifra sivilisasjon eller får være med en fest på påskeaften på lillebrygga pub i Akkarvik på Arnøya sammen med de 6 innbyggerne i bygda. 

Hva ser du frem til med sesongen som er i vente?

Jeg prøver stort sett å planlegge minst mulig for vinteren. Dette er en strategi jeg har gjort for å i større grad bli fornøyd med hver sesong uavhengig av om det være mye snø, liten snø osv. Og en strategi for å kunne holde på med skikjøring et helt liv. Dersom jeg blir fikserte på noen spesifikke prosjekter vi jeg bli skuffet om det ikke går og vil pushe det til å gå utover sikkerhet. 

Hva betyr det å være ambassadør for SGN for deg?

Det er veldig stort for meg å kunne få samarbeide med Norges beste skileverandør. Det var Merrick som fikk meg med på teamet, og det er ekstra stas å være en gjeng råe damer her nord (#sgnladiesofthenorth)

Hvilke ski står du mest på?

Soleitind 175 cm er helt klart min favoritt! Jeg er selv 174 cm høy så denne lengden kunne ikke vært mer perfekt. Jeg har brukt Soleitind i kombinasjon med G3 zed og føler dette er den perfekt vekten for lange dager i fjellet. Skiene fungere både på storfjellet og i skogen og det gjør et hele turen fra toppen til sjøen blir helt rå! Som lettvekter fungere Zed for meg fjellet, men når jeg skal ta turen til bakken og offpistkjørng er Streifar og Fritschi Tecton binding mer stabil når man skal droppe og håpe på mer hardt underlag, eller carve i bakken.